Equicoaching

growingtree-k-059.jpg

Het paard

als spiegel

Wat is Equicoaching®?

Equicoaching® is een vorm van coaching met paarden waarbij je samen met het paard op zoek gaat naar jezelf.

Samen met de paarden wordt er op een ervaringsgerichte manier naar de antwoorden gezocht die in jezelf verborgen liggen.

Door middel van eenvoudige oefeningen naast het paard word je gestimuleerd om je doelen helder te stellen en ze daarna zelf te formuleren. Tijdens de oefeningen word je je meer bewust van je eigen gevoelens, gedrag en denken, je eigen persoonlijkheid en je capaciteiten, maar ook van je eigen verbeterpunten.

Op deze begrijpelijke manier ervaar je de overeenkomsten tussen wat er tijdens de sessie én wat er in je eigen leefwereld gebeurt. Dit zorgt voor een heel verhelderend effect.

Je wordt je bewust van verankerde houdingen en gedragspatronen die in het verleden werden aangeleerd of nodig waren.

De Equicoaching®-methode laat je toe om samen met de paarden te experimenteren met nieuwe patronen tot je een gedragspatroon ontdekt waar je je goed bij voelt. Een gedragspatroon dat je verder ook helpt bij de ontwikkeling van je persoonlijke communicatie en gedragingen.

Zo zal je in het dagelijkse leven tot nog betere oplossingen kunnen komen.​

De sterkte van de methode

Wanneer mensen met elkaar communiceren, krijgt men slechts één kans om een boodschap over te brengen.

Het is onmogelijk om een eerste indruk terug te nemen, zichzelf te verontschuldigen en het dan opnieuw op een andere manier aan te brengen. Stel dat we dit toch willen proberen, dan zal het voor de ontvanger zeer moeilijk zijn om deze eerste indruk te vergeten en er zijn mening niet door te laten beïnvloeden.

Paarden laten dit wel toe. Zij onthouden deze eerste indruk niet, want ze leven in het nu. Wat enkele minuten ervoor gebeurde, is voor hen niet langer relevant. Binnen een sessie kan een deelnemer dus telkens opnieuw op zoek gaan naar nieuwe manieren om te overtuigen tot de juiste gevonden wordt. Het paard zal elke keer opnieuw op een heel natuurlijke, eerlijke en oordeelloze manier vanuit het nu reageren. 

Tijdens een Equicoaching®-sessie kan je telkens nieuwe gevoelens, gedachten en benaderingen uittesten en bijschaven tot je het gewenste resultaat bekomt. Deze ervaring met nieuwe gevoelens, gedachten en gedragingen kan je vervolgens doortrekken naar concrete dagdagelijkse situaties waar je anders mee wil omgaan.

Equicoaching® stelt strikte voorwaarden aan de Preferred Coaches, zodat men naast het coachen ook het welzijn van de paarden kan garanderen.

Hoe gaan we te werk?

1.

Je neemt contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek detecteren we waar je nu staat en welke verwachtingen je koestert.

Je ontdekt de mogelijkheden van het traject en wat je nodig hebt om van start te gaan.

2.

 

Tijdens een grondige intake leggen we het doel van het traject vast.

3.

Tijdens de eerste 4u doorloop je een KernTalentenAnalyse

Op die manier leer je jouw unieke ingrediënten grondig kennen.

4.

Tijdens de verdiepingssessies werken we samen met het paard naar het vastgelegde doel toe.

(aantal zeer afhankelijk van vraag tot vraag, meestal maximum 10) 

5.

 

Je hebt recht op een gratis nazorg gesprek.

Vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek

Bedankt voor je aanvraag. Binnen 48u neemt GrowTree contact met je op.

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan GrowTree om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals beschreven in de privacy verklaring.